Spil Der Bringer dig Tættere på din Partner

Der er mange mennesker i vores liv, som vi gerne vil have et tæt forhold til. Jo bedre vi kender andre mennesker, og jo bedre de kender os, jo bedre kan vi hjælpe hinanden. Det føles virkeligt godt at blive set og accepteret af et andet menneske, men det kan være virkeligt grænseoverskridende, at åbne sig så meget op. Vi er naturligt bange for, at andre mennesker dømmer os. Vi har derfor en tendens til at holde lidt igen, og ikke rigtigt åbne os på.

Jo bedre vi forstår hinanden, jo bedre kan vi arbejde sammen om håndtere livets udfordringer. Det er derfor særligt fordelagtigt, at være helt åben med sin partner. Det er egentligt ligegyldigt om der er tale om en romantisk eller en professionel partner. Enhver form for partnerskab har stor gavn af, at begge parter aktivt arbejder på, at lære hinanden bedre at kende. Et partnerskab handler nemlig om at støtte hinanden, og samarbejde om at løse de problemer og udfordringer, der holder jer tilbage.

Vi lærer selvfølgeligt hinanden at kende helt naturligt, ved at bruge tid med hinanden. Jo mere tid man bruger sammen, jo tættere kommer man altså på hinanden. Flere studier har vist, at vi automatisk begynder at stole mere på mennesker, når vi har brugt en tilpas stor mængde tid sammen med dem. Jo mere vi stoler på dem, jo mere tør vi dele ud af os selv. Så længe vi kan dele, uden at blive dømt, så vokser forholdet sig stærkere og stærkere. Det er dog ofte en meget langsommelig proces, og der er altid en risiko for, at det går helt i stå.

Det kan derfor godt betale sig at være strategisk omkring, at komme tættere på hinanden. Her er der specielt visse brætspil, der kan være virkeligt effektive. Når man spiller et spil imod – eller med – hinanden, så deltager man nemlig i en meget intens social aktivitet. Spillet fanger vores opmærksomhed, og engagerer os i en grad, som en almindelig samtale meget sjældent gør det. Vi vil gerne vinde, og det kræver typisk at vi virkeligt kan sætte os ind i, hvad den anden person tænker og føler. Jo bedre vi kan ”læse” det andet menneske, jo bedre vil vi klare os i spillet. Det er altså en form for træning af vores empati og sociale forståelse.

Nogle spil fungerer selvfølgeligt bedre end andre. Et spil som codenames er ganske genialt, hvis man ønsker at bygge stærkere bånd til en partner. Her er begge parter nemlig nødt til at finde en måde at kommunikere på, der virker for dem, men som andre mennesker ikke forstår. Her er man altså kun succesfuld, hvis man virkeligt formår at komme på samme bølgelængde. Jo mere man spiller Codenames, jo bedre vil man blive til at kommunikere med hinanden.

Relaterede

Nyeste