Skal du have energimærket din ejerlejlighed?

Det er ikke ret mange, der har det komplette overblik over energiforbruget i deres ejerlejlighed. Og endnu færre kan afgøre, om det er rentabelt at udføre forbedringer, der kan nedbringe energiforbruget og dermed de månedlige udgifter. Men står du og skal sælge din ejerlejlighed eller andelslejlighed, så er det faktisk lovpligtigt at få udarbejdet et energimærke, der kan vise den potentielle køber et samlet regnskab, og give bud på muligheder for forbedringer.

Når man skal energimærke lejlighed, så skal man have den nødvendige ekspertise. Hvis det er dig, som skal sælge, så kan du ikke selv udarbejde et energimærke. Med uvildige eksperter, som dem, der arbejder hos Botjek, kan du få hjælp til at energimærke lejlighed, med salg for øje. På Botjeks hjemmeside kan du finde en formular, du kan udfylde og sende ind, hvis du har brug for eksperter til at energimærke lejlighed for dig. Du får svar indenfor 24 timer, med forslag til dato, hvor Botjek kan komme på besøg.

Dygtige folk med stor ekspertise

Hvis man skal energimærke lejlighed, så skal man have erfaring med energimærkning og alle de aspekter, der ligger i det. Man skal være energikonsulent for at varetage denne opgave, og man skal naturligvis være uvildig, så resultatet bliver så objektivt og neutralt som muligt. En dygtig ekspert vil hurtigt kunne se, hvor der er muligheder for forbedringer, så energiforbruget i lejligheden kan nedbringes, til gavn for miljøet og købers økonomi.

Eksperten kommer forbi

Når du har truffet en aftale med den uvildige energikonsulent, så kommer han eller hun forbi og undersøger din lejlighed grundigt, så der kan udarbejdes en rapport. Det er på baggrund af en sådan rapport, at man kan energimærke lejligheden til gav for både køber og sælger. Det er nemlig godt at have gennemsigtighed i handlen, så det er tydeligt for alle, hvad der handles om.

Indenfor 48 timer efter energikonsulentens besøg, får du tilsendt rapporten, der ligger til grund for det energimærke, din lejlighed har fået. Med dette dokument i hånden kan du nu udbyde din lejlighed til salg, på lovlig vis, og helt efter reglerne.

Relaterede

Nyeste