Når væggene skal have en gang maling

Det er trist at se på vægge, der trænger til maling. Men det er fantastisk opfriskende at se sit hjem med nymalede vægge. Man overraskes ofte over hvor kolossal en betydning frisk farve har for det samlede udtryk i et hjem. Især væggene kan løfte hele hjemmet, hvis de får er opfriskning med noget god maling. Og malingen skal helst være god. En dårlig maling holder binder ikke godt og ikke længe. Kvalitet kan altid betale sig, når det gælder maling.

God væg maling bør man købe hos en farvehandler. Her kan man tale med en fagperson om alt fra farve og valg af farve til hvilken type væg maling man skal bruge. Der er mange valg at træffe, hvis man vil have det helt rigtige udtryk, men det er spændende at vælge med omhu og sund fornuft, især hvis man har en fagmand til at give gode råd. Når du har valgt farve og købt den rigtige væg maling, så kan du begynde på dit projekt.

Gør det ordentligt

Først skal væggene ryddes for billeder og søm. Møblerne i rummet skal rykkes og afdækkes, så der er plads til at male. Det er ikke smart, hvis der er alt for meget, der står i vejen, når man skal male. Processen går langsommere og man risikerer at stænke på ting, der ikke skal have væg maling. Det kan godt betale sig at forberede sig grundigt.

Gulvene skal afdækkes, så der ikke kommer stænk på det og så er det formentlig en god idé at vaske væggene ned, inden du begynder at give dem maling. Og når du maler med væg maling, så tag et helt stræk ad gangen. Stop aldrig op efter en halv væg, men gør hele væggen færdig før du holder pause. Mal altid lodret, hvis du maler med rulle.

Det smukke resultat

Måske skal du give to gange væg maling for at få den rette dækning. Vær opmærksom på tørretider i den forbindelse. Det er vigtigt ikke at male “vådt i vådt”, hvis resultatet skal blive optimalt. Rigtig god arbejdslyst.

Relaterede

Nyeste