Er plastik gran og kunstige juletræer det nye in?

Har du lagt mærke til at plastik gran og kunstige juletræer, efterhånden ses oftere og oftere i danskernes hjem. Førhen blev kunstige juletræer og gran i plastik mest brugt til udstillinger i butikker og diverse andre opsætninger, hvor der var behov for længere holdbarhed og hvor man ikke kunne anvende gran. Nu ser vi dog at flere og flere vælger kunstige juletræer frem for almindelige, og gran i plastisk pryder fleres hjem end før. 

Hvad er mon årsagen til at man nu begynder at vise mere interesse for kunstige juletræer der er lavet af plastik, og desuden også ophæng og pynt, som grankranse i plastisk. Du har måske lagt mærke til at der er flere som vælger et kunstigt juletræ i deres hjem, fremfor et almindelig. 

Førhen var kunstige juletræer mest noget som man så i indkøbscenterets juleudstilling eller i juleudstillinger rundt omkring i byen, fordi der her er behov for noget som for det første kan genbruges, og som ikke visner og falmer. Nu er er der dog flere som vælger netop denne løsning fremfor naturligt gran, og hvorfor mon dette er?

Overpyntede og glamourøse juletræer fra USA

En teori, som meget vel kan forklare årsagen til at mange vælger det kunstige juletræ fremfor det naturlige, er en tendens som er kommet langvejs fra. 

Juletræs op pyntningen i USA er noget anderledes end den traditionelle i Danmark, og det tyder på at den glamourøse op pyntning som Amerikanerne er særligt fans af smitter af på os. I USA er det meget normalt at man anvender et kunstigt juletræ, og det er sågar ikke engang en selvfølge at juletræet er i den naturlige grønne farve. Her er juletræet ofte, pyntet til randen og det er populært at pynte træet i et bestemt farvetema, som præger hele træets udseende. 

Fordele og ulemper ved kunstige juletræer?

Hvorfor vælge et kunstigt juletræ? Fordelene ved de kunstige juletræer er at de kan genbruges hvert år. Man kan vælge juletræer som har indbygget lys, og på den måde kan det gøre op pyntningen nemmere. Man kan argumentere for at brugen af plastik er dårligt for miljøet, men på den anden side kan man også argumentere for at den store produktion af naturlige juletræer også er dårligt for miljøet hvis den ikke er bæredygtig. 

Relaterede

Nyeste